Ajax speelt vanavond de tweede en laatste oefenwedstrijd op weg naar het begin van de tweede seizoenshelft. Het team van Frank de Boer speelt in Istanbul de openingswedstrijd van het nieuwe stadion van Galatasaray. Een keer nam Ajax het op tegen de club waar De Boer in 2003 een aantal maanden speelde.

Hoewel Ajax nog nooit in eigen huis tegen Galatasaray heeft gespeeld, waren de Turken wel twee keer te gast in de Amsterdam ArenA. In de voorbereiding op het seizoen 2003-2004 waren ze deelnemer aan het Amsterdam Tournament. De eerste wedstrijd tegen Inter ging met 0-3 verloren. Twee dagen later boekte Galatasaray een 2-1 zege op Liverpool. Het was precies in de periode dat Frank de Boer een halfjaar bij Galatasaray speelde. Ajax won die editie van het Tournament met een punt voorsprong op Inter en Galatasaray.

De enige ontmoeting tussen Ajax en Galatasaray op Turkse bodem dateert uit 1991. Op 9 januari 1991 speelden beide teams met 2-2 gelijk. Er kwamen destijds 50.000 supporters op de oefenwedstrijd af.

Galatasaray – Ajax begint zaterdag om 19:45 uur Nederlandse tijd in de Turk Telekom Arena.

Bron: Ajax.nl