Ajax is donderdagavond uitgeschakeld in de KNVB-Beker. In Leeuwarden was SC Cambuur met 2-1 te sterk voor het jonge elftal van Ajax. Martijn Barto scoorde beide doelpunten voor SC Cambuur, Pelle Clement maakte de enige treffer voor Ajax.

Ajax begon de wedstrijd tegen een verdedigend Cambuur met veel balbezit. Zoals verwacht speelde de wedstrijd zich voor een groot deel af op de helft van de Friezen. Na een redelijk begin, zonder kansen, kwam Ajax in de 20e minuut tegen de verhouding in op achterstand. Na een fout in de verdediging kon Barto de score openen. Na het doelpunt kwam Cambuur beter in de wedstrijd. De Friezen troffen de jonge Ajacieden af in de duels en kwamen kort voor rust zelfs op 2-0. Weer was het Barto die uit een snelle counter scoorde. De jonge Ajacieden hadden het dit keer een stuk lastiger dan de eerdere wedstrijden tegen Willem II en Kozakken Boys. Erger dan de uitslag was misschien wel dat Ajax in de eerste helft geen enkele kans creëerde. Hierdoor ging Ajax de rust in met een 2-0 achterstand.

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Ajax was de ploeg met het meeste balbezit maar liep telkens maar weer tegen de gele Cambuur-muur aan. Na een uur besloot Peter Bosz om toch maar Dolberg, Younes en Schøne in te brengen, en met succes. Een paar minuten na de driedubbele wissel maakte Clement de aansluitingstreffer uit de corner van invaller Schøne. Maar na de 2-1 was het juist Cambuur dat het initiatief nam en ook aanstalten op de 3-1 maakte. Uiteindelijk kwam het niet zo ver, het bleef 2-1 voor Cambuur. Door het verlies is Ajax uitgeschakeld in de KNVB-Beker.

Aanstaande zondag kan Ajax de uitschakeling enigszins rechtzetten. In de Amsterdam ArenA speelt Ajax de topper tegen PSV. De wedstrijd begint Zondagmiddag om 16:45 uur.