Het lijkt erop dat Ajax nu echt werk gaat maken van het vertrek van Wim Jonk, de Telegraaf verwacht namelijk dat de club vandaag de aanvraag voor een arbitragezaak zal doen bij de KNVB, om Jonk vervolgens te kunnen ontslaan.

De Telegraaf schrijft daarnaast dat in het voorstel dat Ajax Jonk heeft gedaan, hij tot maart 2016 salaris uitbetaald zou krijgen. Jonk ging hier echter niet mee akkoord, omdat hij nog altijd hoopt bij Ajax te kunnen blijven werken.

Niet de eerste arbitragezaak

Verder schrijft de Telegraaf dat het niet voor het eerst is dat Ajax via een arbitragezaak een werknemer probeert te ontslaan. In 2011 probeerde Ajax dat ook al bij Hans van der Zee. De scout won de arbitragezaak echter op alle fronten en is nog altijd werkzaam voor de Amsterdammers.

Update 26 november

De KNVB heeft aan Ajax Showtime laten weten dat de arbitragezaak op 16 december plaats zal vinden. De zitting vangt aan om 9.30 in Zeist. Het vonnis van de arbitragecommissie zal bindend zijn, wat inhoudt dat beide partijen niet in beroep kunnen gaan. Een dag na de zitting, op 17 december, vindt de ledenvergadering van Ajax plaats.