Ajax heeft zondagmiddag ruim van sc Heerenveen gewonnen. In de Amsterdam ArenA werd het 5-1 door doelpunten van: Kolbeinn Sigthórsonn, Bas Dost, Toby Alderweireld, Derk Boerrigter, Miralem Sulejmani en Gregory van der Wiel.

Ajax begon goed aan de wedstrijd en creëerde verschillende kansen via Derk Boerrigter, Kolbein Sigthórsson en Theo Janssen, maar daar ontstond geen doelpunt uit.

Pas in de 37e minuut wist Kolbeinn Sigthórsson de 1-0 te maken, maar Ajax kon daar niet lang van genieten, want nog geen twee minuten later scoorde Heerenveen spits Bas Dost de gelijkmaker. Toby Alderweireld zette Ajax in de 42e minuut weer op voorsprong na een geweldig schot die net onder de kruising verdween.

Na rust wist Derk Boerrigter de 3-1 te maken, na een goed balletje van Eriksen. Diezelfde Eriksen kon een paar minuten later zelf scoren na een goed terug gelegd balletje van Sigthórsson, maar de middenvelder schoot over.

Miralem Sulejmani wist in de 51e minuut de 4-1 te maken, nadat hij de bal kreeg van invaller Thulani Serero, passeerde hij Brian Vandenbussche. In de laatste minuut van de blessuretijd maakte Gregory van der Wiel de 5-1 van de wedstrijd.