Ondanks de nederlaag van gister en het negatieve record, kan Ajax dit seizoen wel rekenen op een bedrag van 17,1 miljoen euro door de deelname aan de Champions League. Aan het begin van dit seizoen waren de bedragen al bekend gemaakt door de UEFA. Nu Ajax klaar is in de kampioenenbal, is het verzekerd van de 17,1 miljoen euro. Door de behaalde derde plek en overwintering in de Europa League, kan dit bedrag nog toenemen.

Alle clubs die aan de groepsfase begonnen krijgen een minimum gegarandeerd bedrag van 8,6 miljoen. Elke overwinning in de hoogste Europese toernooi levert een club 1 miljoen euro op en voor een gelijkspel krijgen clubs 500.000 euro. Voor Ajax betekent dit een bedrag van 10,1 miljoen euro voor de deelname aan het toernooi.

Naast die bedragen, heeft Ajax ook recht op televisiegelden. Dit bedrag is naar verluidt zo’n 7 miljoen euro. Ajax is daarmee dus verzekerd van de 17,1 miljoen euro. Ajax kan de clubkas verder spekken door in de Europa League te spelen. Dit bedrag is exclusief alle recettes uit de thuisduels tegen Real Madrid, Manchester City en Borussia Dortmund.