© Proshots

In de Europa League gaat het Ajax dit seizoen voor de wind. De ploeg van trainer Peter Bosz verloor sinds de Champions Leaguevoorronde tegen FK Rostov slechts één keer. Hierdoor kon financieel directeur Jeroen Slop al ruim 10 miljoen euro bijschrijven, meldt De Telegraaf.

Die 10 miljoen bestaat uit recettes, UEFA-premies en tv-geld. Morgen speelt Ajax in Gelsenkirchen tegen Schalke 04. En niet alleen een Europese prestatie staat op het spel, maar ook zo’n 4,5 miljoen euro. Een premie van 1,6 miljoen voor het bereiken van de halve finale, 2,5 miljoen euro aan entreebewijzen voor de thuiswedstrijd in de halve finale én daarbij komt nog ruim vier ton aan tv-rechten.

“Hoewel de sportieve doelstelling al jaren overwinteren is, hebben we de afgelopen seizoenen steevast tot de winterstop gebudgetteerd. Het internationale succes is merkbaar aan de merchandise, sponsoring en de waarde van de spelers. Al is het moeilijk te bepalen of dat alleen door de goede Europa League-reeks komt. Het kan ook door de titelrace in de Eredivisie komen. We hebben er circa vier jaar geleden voor gekozen om lagere toegangsprijzen te hanteren bij Europa League-wedstrijden. Wij kiezen liever voor een vol stadion met misschien een iets lagere recette dan een voor driekwart gevulde ArenA en meer inkomsten uit de kaartverkoop”, vertelt Slop aan de ochtendkrant.