© Proshots

Goed nieuws voor Ajax, dat vier spelers naar het WK ziet gaan. Voetbal International meldt namelijk dat de FIFA een vergoeding van 8.530 dollar voor elke speler betaalt.

Kasper Dolberg (Denemarken), Lasse Schöne (Denemarken), Nicolás Tagliafico (Argentinië) en Hakim Ziyech (Marokko) zullen op het WK in Rusland te bewonderen zijn. Toch krijgt Ajax voor Tagliafico niet het volle bedrag. De FIFA verspreid namelijk het geld over de clubs waar de speler twee jaar voorafgaand aan het WK actief was. Voor de Argentijnse linksback zal Ajax dus niet het volle pond krijgen, maar daar staat tegenover dat nog wel geld wordt ontvangen voor de vorig jaar verkochte Colombiaan Davinson Sánchez.

In het verleden kwam er veel kritiek van Europese clubs, omdat zijn gratis hun duurste spelers moesten afstaan aan de FIFA. De voetbalbond besloot daarom in 2010 voor het eerst clubs te compenseren voor het inhuren van internationals. Eerst betaalde de FIFA nog 40 miljoen dollar, maar in 2014 werd de pot al verhoogd naar 70 miljoen. Voor het WK in Rusland is nu liefst 209 miljoen gereserveerd. De verwachting is dat Ajax minimaal 1,1 miljoen dollar zal gaan verdienen.