Ajax heeft in de wedstrijd tegen Feyenoord de voorsprong van Feyenoord laten slinken tot drie punten. De Amsterdammers kwamen al na 53 seconden op voorsprong door een vrije trap van Lasse Schöne. In de 36e minuut scoorde basisdebutant David Neres het tweede doelpunt. Kramer bezorgde Feyenoord in de slotfase een eretreffer.

Zoals gezegd begon Ajax zeer goed door het snelle doelpunt van Lasse Schöne. De voorsprong was een goede afspiegeling van het verhoud van de wedstrijd aangezien Ajax de baas was op het veld. Feyenoord-spits Jørgensen moest het veld al na tien minuten verlaten, waardoor Feyenoord met reservespits Kramer verder moest. Vervolgens kregen de Rotterdammers kleine kansen via Kuyt en Botteghin, maar daarna ging Ajax vrolijk verder met pogingen van Neres en Sinkgraven. Een klein akkefietje deed zich voor toen Berghuis de bal in het publiek schoot, waarna Ajax-supporters voorwerpen naar de speler gooiden en hem daardoor verwondden. Het spel ging na verzorging van Berghuis verder en Ajax kreeg opnieuw een handvol kansen via Kluivert, Ziyech en Traoré. Uiteindelijk was het Neres die na een goede pass van Ziyech vrijstaand binnen kon schieten. Er werd dan ook gerust met een verdiende 2-0 voorsprong.

In de tweede helft begon Ajax rustiger, maar dat bracht de ploeg niet in problemen. Een goede kans volgde in de 58e minuut via een pass van Ziyech op Kluivert, die een matige voorzet als vervolg gaf. Na de wissel van Nouri voor Neres zette Ajax de druk er weer op en ontstonden er grote kansen voor Traoré, Ziyech, Nouri, Schöne & Sanchez. Feyenoorder Kramer kreeg tussendoor nog een vrije kopkans, maar Onana wist de bal makkelijk te pakken. Even later kreeg Ajax opnieuw kansen via Kluivert en Traoré, maar weer zorgde keeper Jones ervoor dat de bal niet in het doel belandde. In de 91e minuut maakte Kramer de eretreffer voor Feyenoord, maar Ajax hield de drie punten thuis.