Eljero Elia moet Ajax komend seizoen gaan voorzien van aanvallende impulsen. Dit schrijft het Algemeen Dagblad dinsdag. Elia, een product van de eigen jeugdopleiding, komt deze jaargang maar weinig aan spelen toe bij Juventus. Die club nam hem over van Hamburger SV, maar tot op heden zit de buitenspeler meer op de tribune dan bij de wedstrijdselectie.

Elia (25) is in beeld gekomen nadat Ajax bij sc Heerenveen bot ving voor Luciano Narsingh. De Amsterdammers meldden zich bij de Friese club met een bod van drie miljoen euro, maar dat werd door technisch directeur Johan Hansma van tafel geveegd. Heerenveen zou tussen de vijf en zes miljoen willen voor de rechtsbuiten die nog een jaar onder contract staat bij sc Heerenveen.

Op defensief vlak blijft Ajax interesse houden in Christian Chivu. De Roemeen (32), die op een zijspoor is beland bij Internazionale, heeft zelf wel oren naar een terugkeer bij de club waar voor hij eerder vier jaar uitkwam. Frank de Boer ziet in Chivu de opvolger van Jan Vertonghen die naar alle waarschijnlijkheid vertrekt naar Engeland. Volgens Britse media zouden Arsenal en Tottenham Hotspur concrete interesse hebben in de aanvoerder. Spurs zou zelfs al de onderhandelingen zijn gestart.

 Mocht de optie Chivu niet haalbaar zijn, dan lijkt Niklas Moisander de plaats van Vertonghen in te moeten nemen. De Fin, die onder contract staat bij AZ, wil zelf nog niet ingaan op de interesse van Ajax.