© Proshots

Ajax heeft het eerste duel van 2017 afgesloten met een 1-3 verlies. De oefenwedstrijd tegen Excelsior werd gespeeld in Albufeira, Portugal. Hasselbaink scoorde al vroeg in de wedstrijd de eerste treffer voor Excelsior. Ajax kwam na de rust terug via Dijks, maar twee treffers van Excelsior bezorgde Ajax toch een nederlaag. Peter Bosz had voor de eerste wedstrijd van de dag besloten om een B-elftal op te stellen met onder andere Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Pelle Clement en Justin Kluivert. Ajax speelt later op de dag nog tegen RB Leipzig.

Ajax begon de wedstrijd met veel balbezit, maar keek na elf minuten al tegen een achterstand aan. De eerste kans van Excelsior was meteen raak. Een voorzet van rechts belandde op het hoofd van Hasselbaink die vrij kon inkoppen. Het doelpunt zorgde voor weinig verandering in het spelbeeld; Ajax was de ploeg met het meeste balbezit. De eerste kansen voor Ajax kwamen van Dijks en Cassierra. Vooral de poging van Cassierra is het noteren waard. De Colombiaan kwam 1-op-1 tegenover keeper Hahn, maar hij mistte precisie en schoot net naast. Dat was dan ook de beste kans voor Ajax in de eerste helft.

Na rust kwamen Krul, Westermann en Eiting in het veld. Vijftien minuten later volgde er opnieuw een wissel toen Riedewald niet meer verder kon vanwege een knieblessure. Hij werd vervangen door De Jong die na een wissel in de rust toch weer het veld op mocht. Kort na de wissel beging Ondaan een overtreding op Dijks, wat resulteerde in een vrije trap voor Ajax. Nouri mocht achter de bal staan en gaf een assist op Dijks die de bal binnen kon koppen: 1-1. Ajax ging vervolgens op zoek naar de tweede treffer. Nouri kreeg een goede kans, maar schoot op de paal. Ook Van de Beek had een goede mogelijkheid, maar zijn vrije trap eindigde in de muur. Net zoals bij de eerste treffer volgde ook de volgende treffer van Excelsior op een moment dat Ajax veel balbezit had. Een schot van lange afstand van Hadouir ging over Krul heen en zorgde dat Ajax opnieuw op achterstand kwam. Vier minuten later was het opnieuw raak voor Excelsior. Na een hoekschop kwam de bal in de kluts bij Mattheij die binnen kon schieten. In de blessuretijd kreeg De Jong nog een kans, maar scoorde niet. Daardoor eindigde de wedstrijd in een 1-3-nederlaag voor Ajax.

Ajax speelt om 16:30 uur de tweede wedstrijd van de dag tegen RB Leipzig. Ook deze wedstrijd is te volgen via onze Twitter en het liveblog.

Opstelling Ajax: Boer (46′ Krul); Tete, De Ligt (46′ Westermann), Riedewald (63′ De Jong), Dijks; Van de Beek, Nouri, De Jong (46′ Eiting); Kluivert, Cassierra, Clement.