Uit bij Fenerbahçe is Ajax er niet in geslaagd om punten te te pakken. In een wedstrijd waar de brilstand lang op het bord stond, trokken de Turken uiteindelijk aan het langste eind. Een minuut voor het einde zette Fernandão de einduitslag op het scorebord.

De eerste tien minuten werd er vooral afgetast door beide ploegen. Na tien minuten begon Fenerbahçe met een belegering van het goal van de Amsterdammers. Diego schoot van afstand, maar Jasper Cillessen bracht goed redding. Uit de situatie die ontstond na de redding van de keeper had Robin van Persie de Turken op 1-0 moeten schieten. Vanaf ongeveer zes meter dacht hij Ajax goalie Cillessen te kloppen, maar de keeper redde knap op de inzet van de oud-Feyenoorder. Dit was verreweg de grootste kans van de eerste helft. De Amsterdammers konden amper dreigend uit de hoek komen in het eerste bedrijf. Op de helft van de tegenstander kon Ajax de bal moeilijk vasthouden, waardoor het geen echte offensieve vuist kon maken. Het enige serieuze wapenfeit was een schot van Nemanja Gudelj. Vanaf 25 meter nam de Serviër het doel van Fabiano onder vuur. De inzet miste helaas richting en ging een halve meter over.

De tweede helft leverde hetzelfde wedstrijdbeeld op. Fenerbahçe was beter dan Ajax, maar kon geen goede kansen creëren. Uiteindelijk was Souza het dichtst bij de openingstreffer. Uit een corner kopte hij binnen, maar de bal werd bij de tweede paal van de lijn gekopt. Ajax hoopte op een toevallige mogelijkheid en die kwam er. Lasse Schöne draaide een vrije trap het strafschopgebied binnen. Davy Klaassen verlengde de bal mooi, maar Fabiano stond goed op te letten en bokste de bal uit de doelmond. Naarmate de tweede helft vorderde en met Amin Younes en Kenny Tete in de ploeg kwam Ajax wat meer aan het voetballen toe. Toen iedereen eigenlijk dacht dat de wedstrijd in een doelpuntloze remise zou eindigen, scoorde Fenerbahçe. In de 89e minuut kopte de voor Van Persie ingevallen Fernandão de bal achter Cillessen.

Door de nederlaag staat Ajax derde in de groep met twee punten. De Schotse kampioen Celtic heeft er ook twee, maar heeft een slechter doelsaldo.  Fenerbahçe staat tweede met vier punten en Molde is de trotse nummer één met 7 punten. Zondag speelt Ajax zijn volgende wedstrijd. In de Gelredome is Vitesse om 14:30 uur de tegenstander. Ajax nieuws Ajax1.nl