Ajax
Joël Veltman

Ajax heeft de wedstrijd tegen FC Utrecht met 1-1 gelijk gespeeld. De Amsterdammers leken af te stevenen op een winstpartij maar Utrecht kwam een aantal minuten voor tijd langs zij.

Het was duidelijk dat dit duel voor FC Utrecht de wedstrijd van het jaar was. De spelers werden met vuurwerk verwelkomt. FC Utrecht begon de wedstrijd het sterkst. Met een aantal kansjes waren ze een tijdje de betere ploeg. Lang hielden ze dat echter niet vol. Ze waren er kansen voor Ajax’ kant kansen voor El Ghazi, die de bal naast kopte, Serero, wiens bal recht op de keeper af ging, en Van Rhijn, die een grote kans naast schoot. Beide ploegen waren slordig en teamgenoten moesten elkaars fouten herstellen. Zo tackelde Klaassen Duplan na balverlies van Bazoer. Duplan moest het veld verlaten voor Oar maar had dat niet doorgekregen. Hij liep het veld weer op met werd door de scheidsrechter op zijn wissel gewezen. Een paar minuten voor rust had Ajax’ de grootste kas van de eerste helft. Schöne schoot een vrije trap op de lat.
Ajax nieuws Ajax1.nl
Na de rust was het na zes minuten al raak. Een corner van Schöne werd verlengt door Klaassen. Leeuwin kon niet voorkomen dat hij hem raakte en scoorde in eigen doel. Een aantal minuten later krijg Utrecht een grote kans maar CIllessen wist de bal nog uit de hoek te stompen. Met een dubbele wissel probeerde Frank de Boer nog iets uit: Sigthórsson en Bazoer verlieten het veld voor Zivkovic en Riedewald. Al vrij snel kwam er een goede pass van El Ghazi maar Zivkovic schoot naast. Ook Viergever probeerde de 0-2te maken. Met een hard schot moest hij keeper Ruiter tot een redding brengen. Ook aan de andere kant moest Cillessen zijn werk doen. Een schot van Utrecht moest worden gestopt en de daaropvolgende hoekschop had hij klemvast. Ajax leek op winst af te stevenen maar liep vlak voor tijd toch nog tegen de gelijkmaker aan. De bal werd in de zestien niet goed weggewerkt en invaller Markiet wist te scoren. Na een overtreding op Boilesen kon Leeuwin met rood vertrekken en moest Utrecht verder met tien man. Aanvallen zat er voor hen daardoor niet meer in. Voor Ajax was er nog een kans voor Zivkovic maar Ajax wist niet te ontkomen aan puntverlies.