Ajax heeft de oefenwedstrijd tegen FC Nordsjaelland met 1-3 verloren. In Hardenberg kwam Ajax al snel op achterstand. In de zevende en 16e minuut scoorde Ingvartsen en Karlsson voor de Deense club. Karlsson tekende in de 65e minuut voor zijn tweede goal van de wedstrijd. Zo’n 15 minuten voor tijd scoorde invaller Danny Bakker de 1-3.

De opstelling van Ajax was als volgt: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Heitinga, Viergever; Gudelj, Van de Beek, Andersen; Muric, El Azzouzi, Kishna.

Ajax begon de wedstrijd op sportpark de Boshoek in Hardenberg met John Heitinga als aanvoerder. Onder zijn leiding kwam Ajax al snel op een 0-1 achterstand. Marcus Ingvartsen kon na een voorzet vanaf de linkerkant de bal makkelijk binnen schieten. Negen minuten later was het opnieuw raak in het Ajax-doel toen David Moberg Karlsson scoorde. De Zweedse aanvaller kon na balverlies aan Ajax-zijde de bal gemakkelijk in de hoek schieten. Een lange pass van Van Rhijn zorgde voor de eerste kans van Ajax. De bal kwam terecht bij Donny van de Beek maar een verdediger van Nordsjaelland zat hem in de weg waardoor de bal over de achterlijn rolde. Ook El Azzouzi kreeg een kans maar zijn schot was niet hard genoeg en was een makkelijk prooi voor keeper Jensen.

Na rust begon Ajax de tweede helft met drie nieuwe spelers. Onana verving Cillessen, Savastano kwam erin voor Veltman en Cerny nam de plaats van Kishna in. Na een uur spelen werden ook Andersen en El Azzouzi vervangen. Hendriks en Duarte kwamen voor hen in het veld. De eerste actie van Duarte leverde hem gelijk een gele kaart op. Even later bleek dat de wissels een uitbreiding van de stand niet voorkomen. Karlsson tikte in de 65e minuut na een pass van Ingvartsen de derde goal voor Nordsjaelland binnen.

Met nog twintig minuten te spelen werd er een nieuw blik spelers opengetrokken. Van Rhijn, Heitinga, Gudelj, Muric, Van de Beek en Viergever verlieten het veld voor Dankerlui, Vissie, Warmerdam, El Mahdioui, Acolatse en Bakker. Laatstgenoemde scoorde vrij snel na de wissel de 1-3. Dat was dan ook het eindresultaat in een wedstrijd waarin Ajax eindigde met veel jeugdspelers.

Later deze dag speelt Ajax een tweede oefenwedstrijd tegen Panathinaikos. Hierin zal de andere helft van de selectie in actie komen. Ajax nieuws Ajax1.nl Nordsjaelland