Ajax heeft het laatste duel van het seizoen tegen degradant FC Dordrecht verloren. Viktor Fischer zette de Amsterdammers in de 57e minuut op voorsprong. FC Dordrecht kwam langs zij in de 70e minuut en klaarde de klus in de 92e minuut: 2-1.

Ajax begon de wedstrijd met een sterk gewijzigd team. Voorafgaand aan de wedstrijd had Frank de Boer op de persconferentie van vrijdag al laten weten dat Diederik Boer en Kenny Tete basisspelers Jasper Cillessen en Ricardo van Rhijn zouden vervangen. Naast die veranderingen mocht ook Joël Veltman op de bank plaats nemen en werd hij vervangen door Mike van der Hoorn. Jaïro Riedewald speelde op de plaats van de vertrekkende Niklas Moisander.

Het was een typische ‘Speelronde 34’ wedstrijd waarin het nergens meer om ging. Er was namelijk weinig te beleven. Anwar El Ghazi kreeg in de achtste minuut een kans na een voorzet van Ricardo Kishna maar kopte naast en enkele minuten later moest Pisas geblesseerd het veld verlaten. Na een halfuur spelen kreeg FC Dordrecht een kans via Van Haaren die de bal eerst tegen zichzelf aan schoot en vervolgens de bal hoog over zag eindigen. Ook de vrije trap van Lasse Schöne had hetzelfde eindresultaat. ‘Stormram’ Mike van der Hoorn probeerde via een kopbal te scoren maar ook die ging over het doel.

De tweede helft sudderde voort op de eerste helft. Ajax wist uiteindelijk toch te scoren dankzij Fischer die ook afgelopen wedstrijd twee keer wist te scoren. Nu moest hij het doen met één doelpunt aangezien hij snel na de goal werd gewisseld door Arek Milik, die zijn rentree maakte. Ook Daley Sinkgraven werd vervangen. Thulani Serero kwam voor hem in de plaats. Na een uur spelen kreeg FC Dordrecht een goede kans via Van Haaren die op de vuisten van Boer schoot en even later raakte Korte de paal. Twee minuten later was het dan toch raak voor FC Dordrecht via invaller Klaiber die goed wegliep en de bal in de korte hoek binnenschoot. Ajax kreeg in de laatste minuten nog een kans dankzij een vrije trap van Milik maar die ging via de muur over. De daaropvolgende hoekschop werd door Van der Hoorn op de paal gekopt. Even later maakte hij een fout in de defensie die door Jaïro Riedewald moest worden hersteld. Dat leverde Riedewald geel op een vrije trap voor FC Dordrecht, die over ging. FC Dordrecht kon vlak voor tijd toch nog juichen toen Van Haaren de 2-1 wist te scoren.

Ajax eindigt het seizoen zonder prijzen en zonder mooi voetbal. Laten we hopen dat het volgende seizoen meer brengt. Ajax nieuws Ajax1.nl