Ajax heeft de eerste testcase van het jaar verloren van Hamburger SV. Op bezoek in Duitsland ging het team van Frank de Boer met 4-2 ten onder. Een razendsnel doelpunt van Ruud van Nistelrooij zette HSV aan de leiding; nog een goal van zijn voet en een assist op David Jarolim brachten de score verder tot uiting. Via Luis Suárez kwam Ajax nog knap terug, maar Van Nistelrooij beleefde een prima wedstrijd en maakte nog 4-2. Ajax treft hierna Galatasaray.

Al na tachtig seconden kwam Ajax in de Imtech Arena op achterstand. Eljero Elia dartelde door de defensie, schoot goed op doel en dwong Jeroen Verhoeven tot een redding. Uit de hoekschop die volgde, kreeg Van Nistelrooij de bal in de scrimmage. Nadat Vurnon Anita zijn plek bij de paal verliet kon de routinier al vroeg de voorsprong aantekenen. Ajax, dat met Dario Cvitanich en Bruno Silva in de basis begon tegen Die Rothosen, kreeg op de halfuurgrens haar eerste goede kans via Suárez. De Uruguayaan schoot de bal echter tegen Frank Rost op.

Tien minuten voor het rustsignaal was het opnieuw Van Nistelrooij die Ajax een draai om de oren gaf. De Nederlander bleef achter de bal bij een HSV-uitbraak, sneed voorbij aan Zé Roberto en klopte daarna eenvoudig Verhoeven, die zijn doel uit was gekomen. Van Tor was kort voor het einde van de eerste helft ook betrokken bij de 3-0. Hij gaf de bal mee aan Jarolim, die zelf een aanval opzette, de bal terug ontving en vervolgens Verhoeven in de korte hoek passeerde.

In de tweede helft was HSV minder effectief, maar nog steeds erg dreigend. Van Nistelrooij stuitte op Verhoeven en Elia probeerde het nog eens met een schot. Aan de hand van Suárez kwam Ajax echter in een kort tijdsbestek terug tot 3-2. De spits maakte na een uur spelen snel achtereen twee doelpunten en gaf zo vorm aan een comeback van de Amsterdammers. Doordrukken tot de gelijkmaker lukte echter niet; een kwartier voor tijd gooide Van Nistelrooij de wedstrijd in het slot met zijn derde en HSV’s vierde van de middag. De Geffenaar ontsnapte op randje buitenspel en bleef oog in oog met Verhoeven koel; hij passeerde de keeper aan de linkerkant.

Tekst: Voetbalzone           Foto: afdb.nl – Oscar