Ajax sloot zaterdag de Florida Cup af met een duel tegen Sao Paulo. Het trad aan in de sterkste opstelling. Dat bracht wel wat risico’s met zich mee, want Sao Paulo besloot er hard op te klappen.

Voetballen deden de Brazilianen niet echt, ze moesten het vooral van de counter hebben. Daarin waren ze echter wel succesvol. Onana stond aan de grond genageld toen het halverwege de eerste helft 1-0 werd. Dat was ook de ruststand. Iedereen ging gelukkig ongeschonden de kleedkamer in, ondanks het harde spel. Tagliafico bleef daar uit voorzorg wel achter.

Na krap een uur spelen kon Donny van de Beek de gelijkmaker binnentikken. Maar Sao Paulo – dat 11 wissels had doorgevoerd – pakte al snel weer de voorsprong. Onana stond opnieuw aan de grond genageld toen Sao Paulo na een fraaie aanval van afstand uithaalde.

Weer een paar minuten later was het echter alweer 2-2. Na een overtreding op Kasper Dolberg mocht Dusan Tadic aanleggen vanaf elf meter. Hij faalde niet. Vervolgens was het Dolberg die de 2-3 maakte, na een fraaie combinatie met Tadic. Invaller Huntelaar leek zelfs nog de 2-4 te maken, maar werd teruggefloten wegens buitenspel. Vlak voor tijd tekende Neres op aangeven van Ekkelenkamp alsnog voor de 2-4.

Dag 4 in Orlando: Op de bank met Andre Onana