Ajax heeft Istanbul Basaksehir, de nummer 2 van Turkije verslagen. In Bramberg werd het 2-1 voor Ajax. In de eerste helft speelde Ajax met de sterkst mogelijk opstelling, met onder andere nieuwelingen Razvan Marin en Quincy Promes.

De ploeg van Erik ten Hag kwam wat langzaam op gang, maar daarna kregen de aanwezige toeschouwers fraai combinatievoetbal te zien. De eerste grote kans was voor Perr Schuurs, die zijn uithaal gekeerd zag worden. Er ontstond even chaos voor het doel, maar Ajax kreeg de bal er niet in.

Nieuweling Razvan Marin had een belangrijk aandeel in een aantal fraaie combinaties, maar die leidden helaas niet tot goals. Uiteindelijk was het Kasper Dolberg die Ajax op 1-0 zette. Carel Eiting, Donny van de Beek en Dusan Tadic combineerden goed, waarna Van de Beek de bal breed legde. Dolberg hoefde alleen nog binnen te tikken en deed dat uiteraard.

In de tweede helft was het de buurt aan de jongelingen en wisselspelers om zich te laten zien. Het spel was beduidend minder dan in de eerste helft en vanaf de zijkant riep Ten Hag veelvuldig: “Tempo, tempo.” Uiteindelijk kwam de 2-0 er toch, na wat kunst en vliegwerk. Jurgen Ekkelenkamp zag zijn schot gekeerd worden en de lat hield zijn reboundpoging uit het doel. Maar Klaas Jan Huntelaar stond op de goede plek om het af te maken.

Aan de andere kant was Visca al een aantal keer dicht bij een goal voor Istanbul Basaksehir. Hij stuitte diverse malen op Bruno Varela en de lat. Uiteindelijk was het Kerim Frei die de aansluitingstreffer wist te maken.

Opstelling Ajax eerste helft:Varela; Veltman, Schuurs, Blind, Dest; Eiting, Marin, Van de Beek; Dolberg, Tadic & Promes

Opstelling Ajax tweede helft: Varela; Kristensen, Magallán, Pierie, J. Timber; Ekkelenkamp, De Wit, Schöne; Lang, Huntelaar & Labyad