© Proshots

Ajax heeft zondag dure punten verspeeld. De Amsterdammers verloren met 1-2 van FC Utrecht en wisten daardoor niet te profiteren van het gelijkspel van Feyenoord (2-2) eerder in de middag. Het elftal van Marcel Keizer speelde moeizaam en wist maar weinig kansen te creëren. Bij Ajax scoorde Viergever het enige doelpunt, Labyad wist voor FC Utrecht twee keer te scoren. Ajax moet door de nederlaag vrezen dat PSV verder uitloopt tot acht punten.

Ajax begon niet scherp aan de wedstrijd. Het lukte de Amsterdammers in de eerste minuten maar niet om grip op de uitploeg te krijgen en in de 6de minuut was het al raak. Een lange bal vanuit het middenveld bereikte Kerk, die de bal laag voorgaf op Labyad. De middenvelder stond alleen voor de keeper, schoot eerst op de paal maar scoorde in tweede instantie de 0-1. Uit herhaling bleek echter dat het doelpunt afgekeurd had moeten worden vanwege buitenspel.

Het doelpunt leek Ajax wakker te schudden, maar echt beter werd het niet aan de kant van de thuisploeg. De enige speler die zijn niveau leek te halen, was David Neres. De Braziliaan hield met zijn acties voortdurend twee man bezig. De kansen voor Ajax bleven alleen schraal. Verder dan een vrije trap in de muur van Ziyech en een slap schot van Younes kwam de ploeg van Marcel Keizer niet. Toch wist Ajax nog voor rust de gelijkmaker te maken. Een lange bal van Veltman werd doorgekopt door De Ligt, waarna Viergever de bal achter Jensen werkte. De ruststand was daardoor 1-1.

De eerste grote kansen in de tweede helft kwamen na acht minuten. Onana wist de bal na een snelle aanval van FC Utrecht maar net uit de hoek te tikken. Vervolgens kwam er een snelle tegenaanval van Ajax. Dolberg legde de bal slim opzij aan Younes, maar de Duitser wist de bal alleen voor de keeper over het doel te krijgen. De daaropvolgende periode was er maar weinig te beleven in de wedstrijd. Beide ploegen wisten vrijwel geen kansen te creëren en de wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld af. In de 62ste minuut greep Ajax-trainer Keizer voor de eerste keer in. Schöne werd eruit gehaald voor Frenkie de Jong en Sinkgraven kwam in de plaats van Wöber.

Ajax bouwde de druk op FC Utrecht op. De Domstedelingen hielden de achterhoede gesloten en gokte op een counter. Die kreeg de ploeg: uit een voorzet vanaf de zijkant kopte Labyad achterwaarts tegen de paal. Een kwartier voor tijd kreeg Ajax weer eens een kans. Ziyech gaf een voorzet op Siem de Jong, maar de laatste ging er vanuit dat Leeuwin de bal weg zou koppen. De middenvelder kreeg de bal daardoor ongelukkig op zijn voet. Het was gelijk het laatste wapenfeit van Siem de Jong. Hij werd uit het veld gehaald. Voor hem in de plaats kwam Van de Beek in het veld. Ajax ging op jacht naar de tweede goal, maar in plaats van de thuisploeg maakte de uitploeg het doelpunt. Opnieuw was het Labyad die de bal achter Onana binnen werkte. Vlak voor tijd schoot Ziyech nog op de lat, maar verder kwam Ajax niet.