Ajax gaat thuis in de Johan Cruijff ArenA op jacht naar de eerste Champions League groepswinst van een Nederlandse club in 23 jaar. Het krijgt Bayern München op bezoek in Amsterdam dat ook voor de groepswinst komt strijden. Erik Ten Hag kiest thuis voor bijna de zelfde opstelling als uit in München. Zo staat Wöber centraal achterin, speelt Daley Blind op zes en speelt Frenkie de Jong op het middenveld, hij was afwezig in Duitsland wegens een blessure. Dusan Tadic start in de spits, dit betekent dat zowel Kasper Dolberg als Klaas-Jan Huntelaar op de bank plaats moeten nemen.

Slordige eerste

Ajax begint fel aan de eerste helft, het jaagt Bayern op wat mede daardoor op een aantal fouten te betrappen is. Ajax is ook slordig, door een aantal foute passes krijgt Gnabry in iets minder dan een kwartier drie schietkansen. Na dertien minuten komt Bayern München op 0-1 voorsprong, Robert Lewandowski loopt weg bij de Ligt die hem kwijt is. De Pool kan simpel afronden en zet daarmee zijn ploeg op voorsprong. Na iets meer dan twintig minuten is het even druk voor het doel van Neuer, Ajax krijgt via Daley Blind twee schietkansen. Bij de tweede kans is er een discutabel ‘penalty moment’ Blind wordt geraakt door Boateng en valt, maar de scheidsrechter vind het niks. Vlak daarna is het Matthijs de Ligt die bij een corner vastgehouden wordt door Kimmich, ook dit vind de scheidsrechter niks. Ajax doet zijn best om voor het doel van Neuer gevaarlijk te worden maar heeft daar moeite genoeg mee, het lukt telkens net niet om de goede eindpass te geven. Het zal in de tweede helft een stuk beter moeten aan Amsterdamse zijde om kans te maken op groepswinst.

Miraculeuze tweede

Na de rust rest Ajax maar één ding, twee keer scoren om de groepswinst veilig te stellen en de nummers één uit andere poules te ontlopen. Ajax begint aan de tweede helft zoals het de eerste eindigde. Slordige passes worden makkelijk onderschept door Bayern en Ajax is opzoek naar de ruimte om tot grote kansen te komen. Na iets minder dan een uur komt daar de eerste grote kans van de tweede helft. Neres krijgt de bal aangespeeld van Ziyech, die eerst Kimmich even te kijk zetten met een panna, maar werkt de bal na drie aannames over het doel. Na een uur komt Ajax op 1-1, Dusan Tadic maakt hem, Ajax wacht geduldig af laat de bal het werk doen en ziet daar dan eindelijk het gaatje. Donny van de Beek geeft een weergaloze pass zonder te kijken op Tadic die simpel kan binnenwerken. Even later krijgt Lewandowski een vrije kopkans, Onana redt op miraculeuze wijze. Maximilian Wöber krijgt na iets meer dan een uur een directe rode kaart na een harde onbesuisde overtreding op Goretzka.  Met een kwartier voor tijd maakt Thomas Müller met al zijn ervaring een werkelijk belachelijke overtreding op Tagliafico. De Duitser komt met gestrekt been in op het hoofd van de Argentijn, Ja op het hoofd, waarna ook hij een directe rode kaart ontvangt. Met nog tien minuten officiële speeltijd op de klok krijgt Ajax een penalty. Dusan Tadic staat achter de bal en krult de bal in de bovenhoek, Manuel Neuer is kansloos. Niet veel later krijgt ook Bayern een terechte penalty. Aan Duitse zijde is het Lewandowski die feilloos afrond. Nog een paar minuten later levert Frenkie de Jong de bal heel slordig in, Coman rond simpel af, 2-3. Diep in de extra tijd scoort Ajax nog de gelijkmaker, Tagliafico kan afronden na een goede pass van Huntelaar. Door dit gelijkspel eindigt Ajax op een tweede plaats en komt het uit tegen de nummer één van een van de andere poules.