Ajax is na zondagmiddag voor het eerst dit seizoen geen de koploper meer van de Eredivisie. De Amsterdammers verspeelden een 0-2 voorsprong en staan daardoor nu één punt achter op PSV.

Ajax begon de wedstrijd met El Ghazi in de spits en Milik spelend op ‘10’. Verder was er ook een basisplaats voor Van Rhijn en Sinkgraven. Ajax begon slordig aan de wedstrijd en was de onderliggende partij. In de eerste minuten kwamen de Amsterdammers al goed weg doordat een doelpunt van de thuisploeg terecht werd afgekeurd. Halverwege de eerste helft nam de ploeg van trainer Frank de Boer het heft in handen. Milik kopte Ajax uit een hoekschop van Gudelj op een 0-1 voorsprong. Vlak hierna verdubbelde El Ghazi de voorsprong. Na een goede rush schoof hij de bal knap achter Roda-doelman Van Leer. Tien minuten voor rust kwamen de Limburgers terug in de wedstrijd. Na slap optreden van Van Rhijn gaf Peterson de bal hard voor op Poepon, die van dichtbij de 1-2 binnentikte. De treffer van de ex-Ajacied gaf Roda weer moed. Hierna kwam Inceman nog tot twee schoten, waarbij Sinkgraven één keer de bal van de lijn moest halen.

In de tweede helft vervolgden de bezoekers het slordige spel. Er werden geen kansen gecreëerd en de bal werd snel ingeleverd. Het enige hoogtepunt uit de tweede helft was de rentree van Klaassen. De aanvoerder van Ajax maakte voor het eerst in 2016 speelminuten. Roda zette in eerste instantie weinig tegenover dit matige spel van Ajax. Tot de laatste tien minuten. De Limburgers voelden dat er iets te halen viel en drongen steeds meer aan. Ruim vijf minuten voor tijd schoot Poepon de bal in het zijnet. De spits kon ongehinderd bij de tweede paal uithalen. In de verlenging kreeg Roda een al dan niet terechte corner, welke door Ngombo bij de eerste paal tot doelpunt werd verwerkt. Door de late gelijkmaker verzuimde Ajax om de koppositie weer van PSV over te nemen. De Eindhovenaren wonnen gisteravond met 4-2 van De Graafschap en staan nu één punt voor op Ajax.