In een zonnige Amsterdam ArenA heeft Ajax gelijk gespeeld tegen FC Utrecht. Na een snelle voorsprong via Ryan Babel, scoorde Fabian Sporkslede vroeg in de tweede helft een eigen doelpunt. De middenvelder, die Christian Poulsen met rust verving, kopte de bal per ongeluk voorbij Kenneth Vermeer. Ajax kreeg enkele goede kansen om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen, maar doelman Robbin Ruiter van Utrecht zat er meerdere malen zeer goed tussen.

Al na zes minuten kwam Ajax op voorsprong tegen de Domstedelingen.  Na een prima opening van Christian Eriksen gaf Jody Lukoki een perfecte voorzet op Ryan Babel. Deze tikte de bal zonder moeite binnen. De uitspelende ploeg begon daarna meer dreiging te vertonen. In tegenstelling tot het eerder gespeelde bekerduel kende Ajax veel meer moeite met de druk. Dit leverde weinig op. Ajacied Tobias Sana zag vlak voor rust een niet te missen kans gestopt worden door de keeper van Utrecht.

Na de rust kwam Fabian Sporkslede in het veld voor Christian Poulsen, die een lichte blessure opliep in de eerste helft. De speler eiste in het begin van de tweede helft een letterlijk een hoofdrol op door de bal achter zijn eigen doelman Kenneth Vermeer te koppen. Vlak daarna was Ajax dicht bij een hernieuwde voorsprong. Opnieuw een voorzet van Lukoki die bij de voetbal Babel kwam. Het schot werd licht geraakt door de Utrecht-keeper, waardoor de bal op de paal belandde.

Het spel in de tweede helft werd grimmiger. FC Utrecht maakte veel kleine overtredingen, maar arbiter Wegereef liet vaak doorspelen. Ook overtredingen van Ajax zag de leidsman vaak over het hoofd. Alleen Anouar Kali van de Utrechtenaren ging op de bon na een vuile overtreding op Sana. In de zeventigste minuut kreeg Christian Eriksen een grote kans, maar de Deen schoot de bal voorlangs. Ajax bleef maar zoeken naar de bevrijdende treffer, maar dit bleek tevergeefs.