Ajax ontvangt woensdagavond AEK Athene in de eigen Johan Cruijff Arena, voor de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Hierin kunnen de Amsterdammers vertrouwen putten uit gunstige statistieken.

  • Ajax en AEK staan voor het eerst sinds het seizoen 1994/1995 tegenover elkaar, toen de  Amsterdamse club tweemaal te sterk bleek voor de Grieken. Thuis werd het 2-0, de uitwedstrijd eindigde in 1-2. Ajax zou de Champions League dat seizoen voor de laatste keer winnen.
  • AEK Athene verloor tot nu toe al zijn wedstrijden tegen Nederlandse tegenstanders. Behalve de twee nederlagen tegen Ajax, verloren de Grieken in 2003/04 ook beide groepsduels tegen PSV.
  • Van de laatste zes thuiswedstrijden die Ajax in de Champions League speelde, verloor het er maar één. In november 2014 was er de 0-2 nederlaag tegen Barcelona, de uiteindelijke winnaar van het toernooi.
  • AEK werd vorig seizoen in de tweede ronde van de Europa League na twee gelijke spelen (1-1 thuis, 0-0 uit) uitgeschakeld door Dynamo Kiev, de ploeg tegen wie Ajax zich dit seizoen in de play-offs wist te kwalificeren voor de Champions League.
  • De speler die drie van de vijf laatste goals voor Ajax in de eigen Johan Cruijff ArenA maakte, speelt nog altijd in Amsterdam. Lasse Schöne zal vermoedelijk ook woensdag weer aan de aftrap verschijnen.

Tegenvaller voor AEK: Twee spelers geschorst voor duel met Ajax