Ajax toont vergaande interesse in de achttienjarige Wilfried Gnonto. Volgens transferspecialist Gianluca Di Marzio onderhandelen de Amsterdammers volgende week met het management van de Italiaan over een mogelijk dienstverband bij Ajax. Ajax moet echter wel andere geïnteresseerde clubs van zich afschudden. Zo hengelt PSV ook naar de diensten van de aanvaller.

Gnonto staat te boek als een Italiaans toptalent. De aanvaller maakte afgelopen week zelfs al zijn interlanddebuut voor Italië. Tijdens zijn debuut had Gnonto slechts vijf minuten nodig om al een assist te verzorgen. Ook bij zijn huidige club, FC Zürich, speelt de Italiaan verdienstelijk. In 33 wedstrijden wist het talent acht keer te scoren. Daarnaast leverde Gnonto ook nog drie assists.

Vrijwel alle Europese topclubs houden dus de situatie van Gnonto in de gaten. Behalve het grote talent van de aanvaller, is namelijk ook de contractsituatie van Gnonto vrij gunstig. Het contract van het talent loopt nog maar één jaar door, waardoor er geen grote transfersom betaald hoeft te worden. Naar verluidt moet Gnonto tussen de vijf en zes miljoen euro kosten.