Ajax heeft in Luik een 1-2 voorsprong in blessuretijd weggegeven. Het duel eindigde in Luik in 2-2, waardoor de klus in Amsterdam geklaard zal moeten worden.

Ondanks de warmte in Luik begon de wedstrijd in een best behoorlijk tempo. Er waren kansen voor beide ploegen, al waren die van Standard het grootst. Carcela mocht 2 keer van afstand uithalen en miste het doel op een haar na. Ajax kreeg op rechts via Mazraoui vrij veel ruimte, maar echt grote kansen kwamen daar niet uit. Toch was het Ajax dat halverwege de eerste helft de score opende. Na een heerlijke actie van Dusan Tadic kopte Klaas Jan Huntelaar de bal hard binnen: 1-0.

Vlak daarna was het alweer bijna 1-1, toen Matthijs de Ligt de fout in ging. De aanvoerder liet zijn man lopen, maar Onana wist een goal te voorkomen. Noussair Mazraoui deed het verdere opruimwerk. Maar er volgden daarna weer meer kansen voor Ajax, zo had Huntelaar een prima kans op de 0-2. De spits had echter te veel tijd nodig, waardoor Laifis nog in kon grijpen. Even later was het dan wel 0-2, toen Dusan Tadic de bal via de binnenkant van de paal binnen schoof.

Ajax was niet per se de betere ploeg, ook de thuisploeg kreeg zeker wat kansen, maar toch gaf het spel van Ajax vertrouwen. Standard deed een paar pogingen van afstand, maar kon ook een paar keer dichtbij komen. Ook Schöne kreeg een poging van afstand, vanuit een vrije trap. Die zorgde ervoor dat het vlak voor rust ook nog bijna 0-3 werd.

Gebrek aan scherpte

Na rust ontbrak duidelijk de scherpte bij Ajax en de 1-2 hing in de lucht. Het duurde even voor die er kwam, maar in de 67e minuut was het dan toch raak voor Standard. Vlak daar na was het ook bijna 2-2, maar via de paal kon Onana redding brengen. De drinkpauze kwam voor Ajax als geroepen, maar haalde weinig uit. Ook het inbrengen van Zakaria Labyad en Donny van de Beek had niet het gewenste effect.

Een kleine 10 minuten voor tijd was daar dan toch opeens de kans op de 1-3, maar Huntelaar schoot de bal op de voeten van Ochoa. Verder had Ajax weinig in te brengen. Standard was hard op zoek naar een penalty, maar kreeg nul op het rekest van de Duitse scheidsrechter. Er was overigens ook geen aanleiding om een penalty te geven.

Er kwamen 6 minuten extra tijd en daarin was wél aanleiding om een penalty te geven. Die kwam er dan ook en Standard faalde niet. Ajax gaf daarmee vlak voor tijd een zeker lijkende zege weg. De klus moet dus volgende week in Amsterdam geklaard worden.

Ajax Vrouwen geven goede voorbeeld en zetten stap richting CL