De transfer van Matthijs de Ligt naar Juventus is nog altijd niet afgerond, maar Ajax wil zijn vervanger Edson Álvarez alvast binnen halen. De Amsterdamse clubleiding vreest de concurrentie uit Engeland voor de Mexicaans international, en wil daarom niet afwachten, zo meldt De Telegraaf.

De Ligt zelf is persoonlijk al rond met Juventus, maar het bod van de Italiaanse kampioen kan Ajax niet bekoren, waardoor de onderhandelingen in een impasse zijn geraakt. Ondertussen zijn er met Wolverhampton Wanderers, West Ham United en Crystal Palace echter meer kapers op de kust voor de beoogde opvolger van de 19-jarige aanvoerder van Ajax.

Wolverhampton zou onlangs al naar de Verenigde Staten zijn afgereisd, waar de Gold Cup werd gespeeld, met de bedoeling om Ajax voor te zijn. De Amsterdammers hebben volgens het Mexicaanse Récord met 13 miljoen euro in ieder geval het hoogte bod gedaan op Álvarez. Wolverhampton wil voorlopig niet verder gaan dan negen miljoen euro, en West Ham volgt op grote afstand met naar verluidt zeven miljoen.