Na de mannen van Ajax zijn ook de vrouwen steeds dichter bij succes in de beker. Zaterdagmiddag wonnen de Ajax Vrouwen op de Toekomst met 4-2 van Achilles ’29 in de kwartfinale. Er kwamen 4 verschillende doelpuntenmakers op het bord aan Ajax-zijde:¬†Linda Bakker, Kika van Es, Liza van der Most en Marjolijn van den Bighelaar.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Ajax op voorsprong dankzij Linda Bakker. Maar bij die ene goal bleef het ook tot de rust, ondanks dat de ploeg van Benno Nihom een stuk sterker was. Ook na rust was Ajax veel beter en dat leidde al snel tot de 2-0, dankzij Kika van Es. Daarmee leek de wedstrijd beslist, maar niets was minder waar.

Uit het niks maakte Achilles ’29 een paar minuten later de aansluitingstreffer. Ajax wilde de voorsprong snel weer vergroten, maar Marthe Munsterman had pech en raakte de lat. Aan de andere kant hadden de dames uit Groesbeek meer gelukt en stond het plotseling 2-2 met nog 10 minuten op de klok. Maar ze herstelden zich en lieten het niet aankomen op verlenging. Liza van der Most haalde uit van afstand. Hoewel de scheidsrechter dacht dat de bal niet over de lijn was, gaf de grensrechter een goal aan: 3-2. Van den Bighelaar bepaalde met 4-2 de eindstand.

De halve finale van het bekertoernooi wordt gespeeld op 12, 13 of 14 april.