De Ajax Vrouwen hebben het Eredivisie-seizoen afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen FC Twente, dat zich een week eerder al tot kampioen kroonde.

Het duel tussen FC Twente en Ajax had het kampioensduel kunnen worden, maar Ajax verspeelde vorige week tegen ADO Den Haag titelkansen. Daardoor was het eigenlijk een duel voor spek en bonen en dat was in de eerste helft ook te zien. Beide ploegen kregen weinig kansen en met een 0-0 stand zocht men na 45 minuten de kleedkamers weer op.

In de tweede helft vielen er dan toch doelpunten. Na ruim een uur kopte Joëlle Smits FC Twente op voorsprong, maar 4 minuten later trok Kim Mourmans de stand weer recht. En bij 1-1 bleef het ook. Voor de Ajax Vrouwen rest nu nog de bekerfinale van komende zaterdag tegen PEC Zwolle.