De Ajax Vrouwen hebben dinsdagmiddag het goede voorbeeld gegeven aan de mannen door te winnen in de voorronde van de Champions League. Voor de vrouwen zien die voorrondes er iets anders uit dan voor de mannen. De vrouwen spelen deze week een toernooi in Belfast met 3 andere ploegen. De winnaar plaatst zich voor het hoofdtoernooi.

Spectaculaire hervatting

De eerste slag is dus inmiddels geslagen: de Ajax Vrouwen wonnen met 4-1 van Wexford Youths Women. Bij rust stond het nog 0-0, maar na rust ging het hard. Binnen 40 seconden na de hervatting lag de bal al achter Ajax doelvrouw Marieke Ubachs. Ajax herpakte zich snel en nog geen minuut later was het via Kay-Lee de Sanders al weer 1-1. Weer een paar minuten later was het al 2-1.

Flow

Ajax leek in een flow te komen en stopte niet met scoren. Aanvoerster Loïs Schenkel (voorheen Oudemast, ze is deze zomer getrouwd), zorgde voor de 3-1. Met een afstandsschot zette Liza van der Most ook nog de 4-1 op het scorebord. Een prima uitgangspositie voor de ploeg van Benno Nihom dus! Op 10 augustus wacht Linfield Ladies, op 13 augustus speelt Ajax tegen Thor.

Ajax Vrouwen halen versterking uit Finland