De Ajax vrouwen hebben vrijdagavond met 3-0 gewonnen van hekkensluiter PEC Zwolle. Door deze overwinning blijft Ajax koploper in de Eredivisie voor vrouwen. Alle doelpunten vielen pas na rust, maar Ajax was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Tekenend was dat Zwolle Ajax-keepster Sarasola maar vier keer aan het werk kon zetten. Voor Ajax scoorden Eshly Bakker, Tessel Middag en Chantal de Ridder.

De eerste goal van Bakker kwam tot stand door goed werk van invalster Marlous Pieete. Middag en de Ridder scoorden uit standaardsituaties. Van tevoren was al duidelijk dat PEC Zwolle kwam om te verdedigen, maar een gaatje vinden in de defensie bleek toch lastig. Ajax blijft door deze overwinning op een voorsprong van 5 punten op PSV met nog 5 wedstrijden te gaan.

Op 15 april spelen de Ajax vrouwen de eerstvolgende wedstrijd, uit tegen ADO Den Haag. Deze wedstrijd begint om 19.30 en er zijn al 6.000 kaarten verkocht voor dit duel.

Opstelling Ajax Vrouwen:
Sarasola; Van Lunteren, Koster, Van Dongen; Zeeman (60e min. Van der Most), Middag, Oudemast (65e min. Pieëte), Kaagman; Versteegt (65e min. De Ridder), Bakker, Van den Bighelaar.

Foto: ajaxheldinnen.nl