De vrouwen van Ajax hebben op de Toekomst een 1-2 nederlaag geleden tegen ADO den Haag. In de eerste helft hadden de vrouwen van Ed Engelkes nog een 1-0 voorsprong, maar in de eerste tien minuten na rust werd dat omgebogen tot een 1-2 achterstand. Die wisten ze niet meer goed te maken.

In de eerste helft was er nog geen vuiltje aan de lucht. De vrouwen van Ajax gaven achterin vrijwel niets weg en controleerden de wedstrijd. Linda Bakker miste nog een goede kans, maar daarna was het wel raak. Uit een corner kopte Daphne Koster, de aanvoerdster van de vrouwen, de bal op de paal, waarna de rebound benut werd door Anouk Hoogendijk. Daardoor gingen de vrouwen met een 1-0 voorsprong rusten.

Daar konden ze na de pauze echter niet meer lang van genieten. De ADO-vrouwen kwamen furieus uit de kleedkamer en scoorden binnen tien minuten twee keer. Sterspeelster Renate Jansen maakte de 1-1 en vervolgens scoorde Libby Guess ook nog de 1-2. Daarna zette Ajax aan, maar de leverde weinig goede kansen op. Het was aan de uitblinkende keepster Marieke Ubachs te danken dat de nederlaag beperkt bleef tot 1-2.

Het was de tweede keer dit seizoen dat Ajax struikelt over ADO. Ook uit werd er verloren. Overigens maakte Chelly Drost als invalster haar debuut voor de vrouwen van Ajax.

Doelpunten: 1-0 Anouk Hoogendijk; 1-1 Renate Jansen; 1-2 Libby Guess.

Opstelling Ajax Vrouwen: Marieke Ubachs; Pascale Tang (53. Carmen Manduapessy), Daphne Koster, Leonne Stentler, Liza vd Most; Anouk Hoogendijk, Tessel Middag, Desiree van Lunteren; Sabine Becx (53. Babiche Roof), Linda Bakker, Mandy Versteegt (76. Chelly Drost)

Meer foto’s op onze Facebook pagina!