De Ajax Vrouwen hebben in extremis de finale van het bekertoernooi weten te bereiken. Lange tijd stond het 0-0 tegen sc Heerenveen, maar in blessuretijd zorgde Toni Payne voor de verlossende 1-0.

De Amsterdamse ploeg begon sterk aan de wedstrijd, maar wist het krachtsverschil niet in doelpunten uit te drukken in het fysieke duel. Dat leek een nog lastigere opgave te worden toen Ajax al vroeg in de tweede helft een rode kaart kreeg te verduren. Desiree van Lunteren werd na een tackle direct met rood van het veld gestuurd.

Maar de ondertal situatie zorgde er juist voor dat Ajax beter ging voetballen en meer kansen creëerde. Kelly Zeeman was 10 minuten voor tijd dichtbij met een schot dat uiteen spatte op de kruising. In blessuretijd was het dan dus toch nog raak via Payne.

In de finale treffen de Ajax Vrouwen net als vorig jaar PSV. Toen won Ajax met 2-0.