Op sportpark De Toekomst zijn de Ajax Vrouwen voor het eerst in de geschiedenis kampioen van Nederland geworden. In de een na laatste wedstrijd van het seizoen werd er met 2-1 van ADO Den Haag gewonnen. De ploeg van Ed Engelkes kan door deze overwinning niet meer worden ingehaald door nummer twee FC Twente.

De speelsters gingen met een 1-1 stand rusten. Kaagman opende namens Ajax Vrouwen al in de twaalfde minuut de scoren. Wel moest de ploeg tijdens de rust een domper verwerken. Op slag van rust scoorde ADO Den Haag de gelijkmaker. Na rust was het vervolgens nog enkele malen billenknijpen. Zo kon ADO op voorsprong komen, maar waren ze niet scherp genoeg in de afwerking. Ook hield keeper Sarasola het team nog in de wedstrijd. In de 89e minuut maakte Van den Bighelaar de verlossende treffer, ze schoot de Ajax Vrouwen naar de eerste titel in de eerste geschiedenis.

De Ajax Vrouwen kunnen dit seizoen zelfs de dubbel pakken. Op 2 juni staat de bekerfinale tegen PSV op het programma. De wedstrijd wordt in het Kyocera-stadion gespeeld.