De Ajax Vrouwen zijn de play-offs goed begonnen, met een 0-4 zege op PEC Zwolle. Eshly Bakker en Line Røddik zorgden ervoor dat de wedstrijd bij rust al gespeeld was: 0-3. Vlak voor tijd gaf Ellen Jansen met de 0-4 het slotakkoord.

Vorige week hadden de Ajax Vrouwen hun laatste titelkansen gegrepen, door koploper PSV te verslaan met 2-0. Daardoor is de achterstand bij de start van de play-offs slechts 4 punten, een overbrugbare kloof. De ploeg van Benno Nihom wilde dat goed gevoel uiteraard vast houden en dat lukte in Zwolle dus uitstekend.

PEC Zwolle had in de beginfase het betere van het spel, maar wist daar niet van te profiteren. Bij de eerste kans voor Ajax was het raak. Eshly Bakker kwam vrij voor de keeper: 0-1. Tien minuten later legde ze haar tweede van de avond erin en zoals gezegd wist ook Røddik voor rust nog het doel te vinden. Op slag van rust leek PEC Zwolle nog even terug te komen, maar een inzet werd op de doellijn gekeerd. In de tweede helft deden de Ajax Vrouwen het wat rustiger aan, al was Ellen Jansen weer in goede vorm. Ze raakte eerst nog het aluminium, maar vlak voor tijd wist ze wel de 0-4 te maken, met een verwoestende uithaal van afstand.

Volgende week wacht opnieuw een belangrijk duel: PSV komt op bezoek op De Toekomst.