Ajax Vrouwen
Ed Engelkes

De Ajax Vrouwen hebben zaterdagavond opnieuw de bekerfinale bereikt. In Velsen was het team van trainer Ed Engelkes met 0-1 te sterk voor de Witte Leeuwinnen van Telstar. In de 73ste minuut kwamen de Amsterdamse vrouwen op voorsprong door een goal van Marlous Pieëte. Dahpne Koster kon helaas niet meedoen in de halve finale van de KNVB-beker, haar plaats werd dit keer ingevuld door Merel van Dongen. Op 13 mei spelen de Ajax Vrowen de finale tegen FC Twente. Vorig jaar wonnen de Ajax Vrouwen de beker door in de finale PSV te verslaan. Ajax nieuws Ajax1.nl

Op een slecht veld bepaalde Ajax vrijwel de gehele wedstrijd het spel. “Het veld was een knollentuin. Dat is vanwege onze manier van spelen niet in ons voordeel. Beide ploegen speelden niet op de toppen van hun kunnen. Wij hebben wel een echte teamprestatie geleverd. Daar wil ik de meiden een compliment voor maken. Tegen Standard liep het niet zoals we wilden. Vervolgens speelden we een goede pot tegen PEC Zwolle, waarna de interlandbreak aanbrak. We hadden maar twee dagen om ons met de hele groep op deze wedstrijd voor te bereiden”, vertelt Engelkes.

De coach van de Ajax Vrouwen heeft al nu zin in de finale tegen FC Twente. “Het wordt fantastisch. Het is leuk voor Twente dat ze de finale hebben gehaald, omdat de club het zwaar heeft. Het wordt een mooie uitdaging en het zal alles of niets worden. Een prijs is een prijs en we willen graag opnieuw de beker winnen.”