Vrijdagavond speelden de Ajax vrouwen de Noord-Hollandse derby tegen Telstar. Deze wedstrijd werd zeer overtuigend met 5-0 gewonnen en de Amsterdammers lijken daardoor klaar te zijn voor een beslissende week. Aanstaande maandag wacht FC Twente dat drie punten achter Ajax staat. Bij winst zijn de Ajax vrouwen voor de eerste keer in de geschiedenis landskampioen. Vrijdag spelen de Amsterdammers ook nog tegen nummer drie PSV op Sportpark de Toekomst.

In Amsterdam begonnen de Ajax vrouwen vrijdagavond tegen Telstar erg sterk. Binnen twintig minuten scoorden Mandy Versteegt, Marlous Pieëte en Kelly Zeeman en voor rust kon Marlous Pieëte het vierde doelpunt maken. In de tweede helft had Ajax vrijwel voortdurend de bal en kon Telstar alleen maar verdedigen. Eshly Bakker raakte nog de lat en Desiree van Lunteren miste oog in oog met Telstar-keepster Kelly Steen. Uiteindelijk maakte Mandy Versteegt haar tweede goal van de avond wel en bepaalde daarmee de eindstand op 5-0.