De Ajax Vrouwen hebben woensdag een oefenwedstrijd tegen Buitenveldert B1 (jongens) met 3-0 verloren. Het team van Ed Engelkes had vooral moeite met fysieke spel van de jongens. Het Vrouwenelftal van Ajax moest het doen zonder de internationals. Vijf speelsters speelden woensdag mee tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT). Door de afwezigheid van de internationals kreeg Engelkes de mogelijkheid om nieuwe speelsters een kans te geven.

Bestel nu het uitshirt met 50% korting + GRATIS bedrukking!

Ondanks de nederlaag kijkt de trainer niet ontevreden op het oefenduel terug. “Het was een nuttige wedstrijd. De nieuwe speelsters hebben al een aantal keer meegetraind. Dit is hun eerste wedstrijd. Het geeft mij ook een goed beeld van wat ze in huis hebben en ik moet zeggen dat ze het naar behoren hebben gedaan. Natuurlijk zijn er verbeterpunten, maar de ruimte om te verbeteren krijgen ze hier volop”, vertelt Engelkes op de officiële website van Ajax.

“Het is heel anders om tegen een herenelftal te spelen”, vervolgt de trainer. “Het tempo bij een mannenelftal ligt hoger en het spel is een stuk fysieker. We maakten verdedigend wat foutjes en die werden dan ook direct afgestraft. Hetzelfde gold voor balverlies. Er moesten bovendien heel wat meters worden gemaakt, wat het een heel vermoeiende wedstrijd maakte voor ons. Petra Hogewoning moest helaas het veld verlaten met een blessure. Over de ernst daarvan is nog niets bekend.”

Opstelling Ajax Vrouwen:
Moerland; Van Velzen, Koster, Van der Most, Hogewoning (De Boer); Van den Bighelaar, Kaagman, Oudemast; Versteegt, De Ridder, Pieëte.