Vrijdagavond speelden de Ajax vrouwen de lastige uitwedstrijd tegen de nummer drie van de competitie: PSV. Na een minuut stilte en applaus in de veertiende minuut volgde een gelijk opgaande strijd. PSV kreeg voor rust de beste kansen, na de pauze waren de mogelijkheden voor de Ajax vrouwen. Doelpunten werden er niet gemaakt waardoor de wedstrijd eindigde zoals die begon, 0-0.

Ajax wist dat PSV zou gaan aanvallen omdat het een overwinning nodig had om nog kans te blijven maken op de landstitel. Nadat trainer Ed Engelkes wat tactische omzettingen deed kon Ajax naar voren voetballen en PSV wat verder terugdringen. Kansen kwamen er ook voor Ajax maar opnieuw bleek dat er veel kansen nodig zijn om een doelpunt te maken. Dat lukte in dit geval helemaal niet. Anouk Hoogendijk kon wel nog haar rentree maken vlak voor tijd na een seizoen vol blessureleed.

Na de wedstrijd was er toch reden tot blijdschap, concurrent FC Twente verloor zeer verrassend van PEC Zwolle. De eerste overwinning van dit seizoen voor Zwolle. Door dit verlies loopt Ajax een punt uit op Twente en komt PSV gelijk met de Tukkers. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle voor de Ajax vrouwen.

Opstelling Ajax: Sarasola; Van der Most, Koster (89e min. Hoogendijk), Zeeman, Kaagman; Oudemast (74e min. De Ridder), Van Lunteren, Middag; Pieëte (64e min. Versteegt), Bakker, Van den Bighelaar