Op de verjaardag van Daphne Koster zijn de Ajax vrouwen gisteravond een ronde verder gekomen in het bekertoernooi. Tegenstander was de grote rivaal dit seizoen, FC Twente. Na de wedstrijd, die in 1-1 eindigde, volgde direct de loting. PSV is de volgende tegenstander in de halve finale, Ajax speelt thuis.

Twente, dat in de competitie op een tweede plek achter Ajax staat, had in de wedstrijd meer balbezit en meer kansen maar toch kwam Ajax voor na 53 minuten door een goal van Marlous Pieëte. De oud-speelster van Twente maakte haar doelpunt in een fase dat Ajax ook wat meer aan de bal kwam. Vlak voor tijd kwam FC Twente toch nog terug. Tashira Renfurm scoorde al dan niet vanuit buitenspelsituatie. In het vrouwentoernooi betekent een gelijkspel geen verlenging, maar direct strafschoppen. Trainer Ed Engelkes haalde nog een kunststukje uit de kast door de lange reservekeeper Paulina Quaye in te brengen voor de wat kortere Eli Sarasola. FC Twente bleek daar zo door van slag dat twee penalty’s werden gemist. Voor Ajax schoten Zeeman, van Lunteren, van den Bighelaar en Middag raak. Alleen Chantal de Ridder miste haar kans van elf meter. Daardoor is Ajax door naar de de halve finale. Die wordt dus gespeeld tegen PSV en zal plaatsvinden op zaterdag 23 april op het complex van Ajax.

Aanstaande vrijdag spelen de Ajax vrouwen nogmaals tegen FC Twente, ditmaal een thuiswedstrijd voor de competitie. Ajax zal vanaf 19.30 uur de voorsprong van vier punten proberen te verdedigen.

Opstelling Ajax: Sarasola, Van der Most, Koster, Van Dongen, Kaagman, Middag, Van Lunteren, Van den Bighelaar, Pieëte, De Ridder, Oudemast