De Ajax Vrouwen hebben de eerste seizoenshelft positief weten af te sluiten. Bij Excelsior/Barendrecht werd met maar liefst 0-6 gewonnen. Eshly Bakker maakte een hattrick.

Al na slechts 5 minuten opende zij de score. Bakker krulde de bal tegen de paal aan, waarna die via de keeper van Excelsior alsnog het doel in ging. Een kwartier later was het ook Bakker die voor de 0-2 tekende en nog voor rust maakte Ellen Jansen er 0-3 van.

Na rust namen de Amsterdames verder afstand, al duurde dat wel even. Tien minuten voor tijd mocht Lucie Akkerman aanleggen vanaf 11 meter: 0-4. Ajax jaagde door en Bakker kreeg haar felbegeerde hattrick. In blessuretijd maakte Jansen er nog 0-6 van.

Daarmee sluiten de Ajax Vrouwen de zware eerste seizoenshelft positief af. Ze staan op dit moment vierde, op 9 punten achterstand van PSV, dat nog een wedstrijd te goed heeft.