De Ajax Vrouwen hebben goede zaken gedaan in de eerste ronde van de Champions League. In het eerste duel kwam Sparta Praag op bezoek op de Toekomst. Er werd met 2-0 afgerekend met de Tsjechen.

In de eerste helft waren er kansen voor beide partijen. Het eerste kwart van de wedstrijd was voor Ajax, dat onder andere via een vrije trap goede mogelijkheden kreeg. Daarna was er tot de rust een sterke periode van Sparta Praag, maar Ajax bleef overeind, al scheelde het niet veel. Een te korte terugspeelbal van Schenkel zorgde bijna alsnog voor de tegentreffer, maar doelvrouw Ubachs loste het vakkundig op. Met een 0-0 stand werden de kleedkamers opgezocht.

Vlak na rust was er dan de voorsprong voor de Ajax Vrouwen. De ploeg van Benno Nihom counterde goed en Iina Salmi rondde het af. Een paar minuten later verdubbelde Zeeman de score door een vrije trap keurig in de bovenhoek te schieten. Het bleef bij 2-0, maar dat is een prima uitgangspositie voor de return over 2 weken.