Hoewel de mannen van Ajax zondag geen beslag wisten te leggen op de KNVB Beker, lukte dit de Ajax Vrouwen wel. De Ajax Vrouwen wonnen maandagmiddag met 1-2 van PSV. Door deze overwinning werd de vijfde beker in de clubhistorie binnengehaald.

Volgens Victoria Pelova gebruikten de Ajax Vrouwen de verliespartij van de mannen juist als extra motivatie. Net als hun collega’s stonden ze immers halverwege met 0-1 voor. “In de rust zei ik dat we er echt voor moesten zorgen om de voorsprong vast te houden. En niet weg moesten geven in het begin van de tweede helft, zoals bij de mannen gebeurde”, stelt Pelova tegenover ESPN.

Toch moesten de vrouwen wel een doelpunt incasseren. Gelukkig viel het team hierna niet uit elkaar en wisten de vrouwen van Ajax toch nog het winnende doelpunt te scoren. Romée Luchter maakte dit doelpunt uit een voorzet van Pelova. “Tegen Zuid-Afrika gaf ik precies zo’n voorzet op haar, maar toen scoorde ze niet. Gelukkig was ze nu gefocust en deed ze wel haar best”, analyseert Pelova grappend.

Voor de Ajax Vrouwen hoeft dit overigens niet de enige prijs van dit seizoen te zijn. Met nog vijf competitiewedstrijden te gaan en slechts drie punten achterstand op koploper FC Twente, kunnen de vrouwen zelfs nog de dubbel winnen.