De Ajax Vrouwen zijn vrijdagavond onttroond als kampioen van de Eredivisie. Terwijl Ajax tegen ADO Den Haag niet verder kwam dan een gelijkspel, won FC Twente wel van PSV. Daardoor doet het laatste duel er volgende week niet meer toe en mag FC Twente zich landskampioen noemen.

Voor de Ajax Vrouwen telde tegen ADO Den Haag één ding: winnen. Maar al na 8 minuten zette Pia Rijsdijk de Hagenezen op voorsprong. Een domper voor de Ajax Vrouwen, die dus een inhaalrace moesten beginnen. Even later wist de ploeg van Benno Nihom op gelijke hoogte te komen dankzij een penalty van Eshly Bakker. Daarna waren er kansen voor opnieuw Bakker en Jansen om Ajax op voorsprong te zetten, maar beide speelsters slaagden daar niet in.

Een gelijkspel was niet dramatisch voor de Ajax Vrouwen, zolang FC Twente ook niet zou winnen. Volgende week treffen Ajax en FC Twente elkaar namelijk en dan zou de titelstrijd in een rechtstreeks duel beslist worden. Diep in blessuretijd wist FC Twente PSV echter alsnog te verslaan, waardoor het zich kampioen mag noemen.

Voor de Ajax Vrouwen rest nu het competitieduel met FC Twente en de bekerfinale van 12 mei tegen PEC Zwolle.

Koop nu je bekerfinale stickerpakket!