© Proshots

De Ajax Vrouwen hebben hun selectie versterkt met Line Røddik Hansen. De Deense-international zette haar handtekening onder een éénjarig contract bij Ajax. De verdediger komt over van FC Barcelona waar ze twee seizoenen speelde.

Met Hansen zijn de Ajax Vrouwen een internationale topspeler rijker. Ze kwam maar liefst 132 keer uit voor het Deense nationale elftal waarin ze dertien doelpunten maakte. Ze stond ook vorig jaar in de EK-finale met het Deense team die met 4-2 verloren ging tegen de oranje Leeuwinnen. De tweede prijs op het EK leverde haar wel een nominatie op voor het FIFA elftal van het jaar 2017 (FIFPro 2017 Women’s World XI). Voor haar tijd bij Barcelona kwam ze uit voor Olympique Lyon en FC Rosengård.

De trainer van de Ajax Vrouwen, Benno Nihom, is zeer blij met de Deense aanwinst. “Als je de kans hebt om een speler, met zoveel ervaring, naar Ajax te halen dan moet je de kans aangrijpen. Het is grappig dat deze transfer in dezelfde week rondkomt als die van Dusan Tadic. Allebei zijn het internationale topspelers met veel ervaring.”

Lieke Martens

Door een tip van Lieke Martens kwam de transfer tot stand. “Ik heb een tip gekregen van Lieke Martens, haar teamgenoot bij Barça. Lieke wist dat zij op zoek was naar een nieuwe club. Daarna hebben we contact met haar opgenomen om te praten over een transfer. Door het vertrek van 3 ervaren centrale verdedigers was er een gat ontstaan in de selectie. We hebben met Røddik Hansen een speelsters gevonden die het gat perfect kan opvullen. Deze transfer is een mooi signaal dat we kunnen ingrijpen wanneer het nodig is. Ondanks veel uitgaande transfers staat er weer een kwalitatief goede selectie.”

Kim Mourmans sluit ook aan bij de Ajax Vrouwen. De 23-jarige middenvelder komt over van PSV en krijgt als amateur de kans om te revalideren.