© Proshots

Ajax is nog altijd druk bezig met het versterken van de selectie van de Ajax vrouwen. Verdediger Lisa Doorn en keeper Aukje van Seijst hebben namelijk vrijdagmiddag hun handtekening onder een eenjarig contract bij de landskampioen gezet.

Beiden zijn zeventienjaar oud en komen over van het CTO Amsterdams Talententeam. Lisa Doorn speelde er drie jaar en is een linksbenige verdediger. De verdedigster heeft tien interlands voor Oranje O19 op haar naam staan en hoopt komende zomer op speelminuten tijdens het WK O20 in Frankrijk.

Aukje van Seijst speelt sinds 2014 bij het Amsterdamse Talententeam. De keepster komt ook uit voor Oranje O19 waar ze tot nu toe twee interlands voor speelde.

Contractverleningen

Er was nog meer goed nieuws voor de Ajax vrouwen. Drie leden van de technische staf verlengden namelijk hun contract. Assistent-trainer Maarten van der Schaaf, keeperstrainer Kees Kalk en fysiotherapeut Michiel van Tilburg blijven nog tenminste een jaar langer bij de club.

Afgelopen woensdag verlengde Kay-lee de Sanders haar contract voor één seizoen. De 20-jarige verdedigsters is sinds vorig jaar actief voor de Ajax vrouwen.