De Ajax Vrouwen hebben weer een stap gezet richting het hoofdtoernooi van de Champions League. Ook het tweede duel van het kwalificatietoernooi werd gewonnen, tegen Linfield werd het 2-0.

Na een klein halfuurtje maakte kersverse Ajacied Iina Salmi de openingstreffer. Ajax kreeg voor rust genoeg kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar dat lukte niet. Vlak na rust lukte dat wel. Een goed schot van Vanity Leiwaressy was raak. In de 70e minuut kregen de vrouwen van Linfield de uitgelezen kans op de aansluitingstreffer.

De tegenstander kreeg een penalty, maar Marieke Ubachs stopte deze vol overtuiging. Hoewel Ajax de nul hield, kreeg het 10 minuten voor tijd nog wel een domper te verwerken: debutant Nikita Tromp viel geblesseerd uit. Een smetje op een mooie overwinning. Maandag wacht het laatste duel, tegen het IJslandse Thor.