Ajax Vrouwen hebben hun vijfde wedstrijd in de BeNe League A gewonnen van ADO Den Haag. Op een winderig sportpark De Toekomst hebben de speelsters van Ajax een moeizame 2-1 overwinning geboekt tegen een sterk ADO.

Ajax Vrouwen begonnen de wedstrijd erg slordig. Vele fouten resulteerden in een aantal goede kansen voor ADO Vrouwen. Deze werden echter niet benut. Op het moment dat de Ajax Vrouwen sterker begonnen te spelen, kwamen de ADO Vrouwen in de 35e minuut uit het niets op een 0-1 voorsprong door Linette Beerensteyn. Aan het einde van de eerste helft kreeg ook Ajax nog enkele goede kansen, maar Ajax ging de rust in met een 0-1 achterstand.

In de tweede helft begon Ajax een stuk sterker dan dat het geëindigd was in de eerste helft. Het duurde echter lang voordat er een gelijke stand op het scorebord kwam te staan. In de 73e minuut was het aan Anouk Hoogendijk om de 1-1 binnen te schieten en die kans liet zij niet na. Na de gelijkmaker, maakten de ADO Vrouwen weinig indruk meer. In de 80e minuut mocht Chantal de Ridder aanleggen vanaf elf meter. De terecht gegeven penalty werd goed in de linkerhoek geschoten en bracht Ajax op een 2-1 voorsprong. In de slotfase kon het duel al op slot gegooid worden, maar Linda Bakker trof de paal.

Opstelling Ajax Vrouwen: Ubachs (’45 Du Ry), Koster, Sharpe, Stentler, Van der Most, Hoogendijk, Manduapessy (’65 Veltrop), Middag, Bakker, De Ridder, Roof

Scoreverloop: 35′ Linette Beerensteyn (0-1), 73′ Anouk Hoogendijk (1-1), 80′ Chantal de Ridder (2-1, penalty)