Na een voorbereiding van acht weken hebben de Ajax Vrouwen de eerste competitiewedstrijd gespeeld. Op een druk bezocht sportpark werd er gespeeld in Alkmaar.

De eerste kans is voor de thuisspelende ploeg. Ajax verloor knullig de bal, waardoor de spits van VV Alkmaar een op een kon komen met Kop. De bal werd naast geschoten. Ajax probeert met positiespel dichtbij de goal van Alkmaar te komen. Na het uitkappen van haar tegenstander schoot Salmi over.
Wel bleef Alkmaar gevaarlijk uitbreken. Echter leverde dit geen kansen op. Wel moest Kop enkele malen ver haar doel uitkomen. Hierdoor kon ze gevaar voorkomen.

Na een halfuur spelen komen de Ajax Vrouwen op een 1-0 voorsprong. Een vrije trap werd binnen gekopt door Van Lunteren. De speelster is na een avontuur in het buitenland teruggekeerd bij Ajax. VV Alkmaar doet gelijk wat terug. Knol schiet van circa dertig meter met een boogbal binnen, keepster Kop was door deze bal kansloos. De kansen vallen vervolgens over en weer. Zo had Lucie Vonkova de kans op 2-1. Haar schot werd echter gekeerd door de keepster van VV Alkmaar. Voor rust kreeg de spits nog een kans, maar voorzet raakte ze niet goed.

Na rust kwamen de Ajax Vrouwen direct op voorsprong. Ook dit keer mocht Salmi aanleggen voor een vrije trap, dit keer kon Vonkova de bal binnenkoppen: 2-1. Beide ploegen gevaarlijk, wel had Ajax de overhand. De meeste kansen werden gecreëerd door voorzetten of standaardsituaties. Wel raakte Alkmaar na een corner bijna de buitenkant van de paal.

Ongeveer in minuut 75 kreeg Linda Bakker haar tweede gele kaart van de wedstrijd en mocht vertrekken. De eerste kaart kreeg ze voor het wegtrappen van de bal bij een vrije trap, de tweede kaart was voor een onnodige overtreding van achter in de middencirkel. Nadat Ajax met tien was komen te staan, nam Alkmaar meer het initiatief. Dit resulteerde niet in kansen. Wel had de scheidsrechter de wedstrijd niet in de hand. Hij gaf meerdere speelsters van de Ajax Vrouwen geel, terwijl vergelijkbare overtredingen van Alkmaar niet werden bestraft.

Ondanks een slotoffensief van VV Alkmaar slepen de Ajax Vrouwen de winst binnen. Over circa twee weken staat de volgende wedstrijd op het programma. In eigen huis nemen de Ajax Vrouwen het op tegen sc Heerenveen.

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop, Van Lunteren (Van der Most), De Sanders, Dijkstra, Verhoeve; Munsterman, Van den Bighelaar, Salmi; Bakker, Vonkova (Jansen), Lewerissa.