Op een stormachtig Sportpark de Toekomst hebben de Ajax vrouwen vrijdagavond gewonnen van ADO Den Haag: 1-0. Chantal de Ridder zorgde met een afstandsschot in de kruising voor enige goal van de wedstrijd. De koploper van de Eredivisie voor vrouwen doet hele goede zaken, omdat concurrent FC Twente met 2-0 verloor van PSV. Ajax staat nu met vier punten voor, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.

Dat de Ajax vrouwen bovenaan staan, was in de eerste helft niet af te zien aan het spel. Nauwkeurigheid ontbrak in de selectie met maar vier wisselspelers. Door ziekte ontbraken Tessel Middag en Marjolijn van den Bighelaar. Anouk Hoogendijk en Lauren Delleman waren geblesseerd. Na de rust was Ajax de betere ploeg met de beste kansen, maar deze konden telkens niet worden afgerond. Na 70 minuten besloot spits Chantal de Ridder te kappen en te draaien om vervolgens de bal in de verre hoek te schieten.

Kelly Zeeman stond na de wedstrijd Ajax1.nl te woord. “Dit was pas mijn tweede competitiewedstrijd in de basis. Ik was dan ook wel blij om weer te mogen starten. Ik hoop deze lijn echt te kunnen doortrekken, het voelt toch een beetje als een opluchting dit.”

Zeeman is van nature een middenvelder, maar moest al voor de rust gaan verdedigen, vanwege een blessure aan de hamstring van Daphne Koster. “Ik speel liever op het middenveld, maar achterin vind ik ook wel leuk. Deze week was ik op trainingskamp met Oranje en toen speelde ik ook een helft achterin. Dus het is op zich geen gekke positie voor mij.”

“Dat we vandaag met maar 15 speelsters op het formulier stonden komt door al die zieken. Het was wel echt even kielekiele. Vandaag was Chantal heel belangrijk met de goal, maar dit was verder echt een teamprestatie. Toen we met 1-0 voor kwamen hebben we echt als een team gespeeld, met de teamspirit zit het goed”, vervolgt Zeeman.

Na vandaag staan er nog 10 wedstrijden in de competitie en minimaal één bekerwedstrijd op het programma: “Ik sta in minimaal de volgende zeven wedstrijden in de basis.” sluit Zeeman af met een lach.

Beluister hier het volledige gesprek met Kelly Zeeman: