De Ajax vrouwen wonnen afgelopen vrijdag voor de vierde keer met 1-0 op rij. Dit keer was Telstar het slachtoffer in de derby van Noord-Holland. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd in de 39e minuut gemaakt door Ajax-spits Chantal de Ridder. Van den Bighelaar, Zeeman, van Lunteren en Pieëte kregen nog kansen op de 2-0 die uiteindelijk niet zou vallen. Bij Telstar speelde oud-Ajacied Babiche Roof haar honderdste wedstrijd op het hoogste niveau.

Na afloop sprak AmsterdamFM met international Tessel Middag die op de bank startte. Middag is net hersteld van een griepje. “Voor mij is het zeker niet gunstig dat ik niet vanaf de aftrap mee mocht doen. Dat vergroot mijn kansen niet om tijdens de eerste wedstrijd van het OKT te mogen starten, maar ik ga er alles aandoen op de trainingen komende week om de bondscoach ervan te overtuigen dat ik in de basis thuis hoor.”

Middag rondt bijna haar bachelorstudie af waardoor een langer verblijf bij Ajax niet zeker is. “Ik ben tot nu toe in Nederland gebleven vanwege mijn studie, maar die nadert zijn einde. Ik zou volgend seizoen eventueel al naar het buitenland willen. Op dit moment trekt de Engelse competitie mij het meest.”

Aanstaande woensdag 2 maart starten de Oranje Leeuwinnen hun strijd om een plaats op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Tegenstander is Zwitserland in het Kyocera Stadion van ADO Den Haag.

Opstelling Ajax: Sarasola; Van der Most, Koster, Van Dongen, Hogewoning; Zeeman (Middag 60e min.), Van Lunteren, Kaagman; Pieëte, De Ridder (Bakker 70e min.), Van den Bighelaar

Foto: ajaxheldinnen.nl