De titelkandidaten Ajax en PSV hebben dit weekeinde interessante uitwedstrijden op het programma staan. De koploper uit Eindhoven treft AZ in Alkmaar. Ajax gaat naar Roda JC in Kerkrade, ook altijd lastig.

Van de vier kandidaten voor de titel speelt alleen FC Twente thuis. Het elftal van trainer Michel Preud’homme, dat vorige week met een gelijkspel bij FC Utrecht (1-1) PSV achterhaalde, ontvangt Vitesse. FC Groningen, vierde met een achterstand die is te overzien, speelt in Doetinchem tegen De Graafschap. 

PSV heeft twee tegenvallende thuiswedstrijden achter de rug. Van Willem II werd maar net gewonnen, tegen ADO Den Haag ging het elftal van coach Fred Rutten voor de eigen aanhang zelfs onderuit. AZ echter is ongetwijfeld ook getergd. De elf van trainer Gertjan Verbeek verloren vorige week bij Excelsior. 

Feyenoord heeft reden met enig optimisme uit te kijken naar de confrontatie met Heracles Almelo in de Kuip. Het spel van de Rotterdammers in de laatste twee (uit)wedstrijden werd door de kenners als hoopgevend betiteld. Bij FC Twente werd pas door een treffer van Bryan Ruiz in de laatste minuut verloren. In het Gelredome van Vitesse werd een verdiend punt weggehaald. 

ADO Den Haag, een van de revelaties van dit seizoen, neemt het in eigen huis op tegen VVV-Venlo. Willem II, vorige week afgestraft in Groningen, zet de moeizame strijd tegen degradatie in Tilburg voort tegen FC Utrecht. Verder ontvangt NAC in Breda Heerenveen en neemt NEC het thuis op tegen Excelsior.

Bron: AD